per pagina
Sorteer op
 • Traktatie met drinkbekertjes Super Mario
  Traktatie met drinkbekertjes Super Mario

  Deze traktatie is heel eenvoudig te maken met kartonnen drinkbekertjes, wat lint en blokbodemzakjes. Door deze zakjes blijft je traktatie ook beter staan.

  Je kunt de bekertjes naar wens vullen met spekkies, popcorn. kruidnootjes…

  33 - 33 van 33 resultaten
 • 1
 • 2

Traktatie voorbeelden en traktatie tips

 

De eerste verjaardag vieren van je kindje is een mijlpaal wordt vaak gezegd. En dat s ook zo, wat wat gebeurt er veel in de ontwikkeling van een kind in het eerste levensjaar. Als je kindje naar de kinderopvang gaat of bij gastouders verblijft als jij moet werken dan is het hartstikke leuk om je kindje te laten trakteren. Maar wat is dan verantwoord? Wat is leuk, waar zijn ze nog te klein voor en wat past bij deze leeftijd? Dat zijn vragen die we bij i-Presents heel vaak gesteld krijgen. Wij proberern je hier wat informatie te geven over wat je wel en beter niet kunt doen. 

Informeer eerst wat het traktatiebeleid is 

Voor je gaat trakteren moet je eerst nagaan wat het beleid van de school of creche is, want snoep is bijvoorbeeld niet overal toegestaan. Ook moeten traktaties op veel scholen of creches voorverpakt zijn. Trakteer je voor een eerste verjaardag, een peuter of maak je een traktatie voor groep 3, dan is dat een heel andere traktatie-beleving dan voor een tiener in groep 8.

Traktatie 1 jaar / traktatie inspiratie

De eerste verjaardag van je kindje is een uitdaging. Je wilt een traktatie met iets lekkers en dan zijn rozijntjes of knijpfruit vaak een hele goede optie. Dit is gezond en hiermee zit je dus altijd goed. Wil je een klein cadeautje in je traktatie doen, dan zijn de kleine kartonnen uitdeelboekjes van NijntjeDikkie Dik, of Rupsje Nooit Genoeg ontzettend leuk en leerzaam. Je kunt alles in een mooi transparant zakje verpakken en met vrolijke krullintjes versieren. Plak er dan ook nog een leuke wenssticker met "hoera 1 jaar" op en dan heb je een ontzettend leuke traktatie.

We hebben voor deze leeftijd in onze webshop diverse leuke uitdeelboekjes in ons assortiment, zoals Dikkie Dik, Nijntje, Rupsje Nooit Genoeg, Peppa Pig, Boer Boris, Fien en Teun, Woezel en Pip en Kikker. Voor deze boekjes gebruiken wij de transparante zakjes maat middel. Dan heb je nog ruimte genoeg om er een doosje rozijntjes bij te voegen. Kies je voor Knijfruit, kies dan de maat transparante zakjes maat extra groot.

Traktatie 2 jaar traktatie inspiratie 2 jaar

Combineer een leuk uitdeel cadeautje met iets lekkers en iets gezonds. De vrolijk gekleurde doosjes jungle snoep rozijntjes zijn erg leuk en is een veilige keuze, dus daar zit je altijd goed mee.  Op deze leeftijd zijn dierenthema's altijd goed. Het Boerderij thema of het Jungle thema zijn altijd erg in trek bij kleine kindjes, je kunt daar voor zowel jongetjes als meisjes mee aan de slag. Een uitdeelboekje van Teun en Fien of Boer Boris is ontzettend leuk om te trakteren. Deze boekjes kun je het beste in een transparant zakje maat middel verpakken, doe er wat vrolijke lintjes bij en voeg er dan ook nog een klein traktatie labeltje aan, zodat jouw traktatie echt helemaal af is. Je kunt op de achterzijde ook nog je naam schrijven of een lieve tekst.

Traktatie 3 jaar traktatie inspiratie 3 jaar

Als je kindje zijn of haar 3e verjaardag gaat vieren dan kan je al weer wat meer invalshoeken. Je kindje begint interesse te krijgen in bijvoorbeeld dino'sprinsessen of bijvoorbeeld Peppa Pig. Denk aan kleuren, want meisjes vinden roze vaak een te gekke kleur. Ga je een traktatie maken met wat lekkers erin, let dan wel op dat je te kleine snoepjes gebruikt waarin ze zich kunnen verslikken. Kabelspekkies of een klein doosje Smarties is eigenlijk altijd oke. Ook snoeprozijntjes blijven altijd een verantwoorde keuze, ook bij kindjes die een glutenallergie hebben.

In onze webshop worden de "Little Farm House" traktatie vaak besteld voor 3 jarigen. Je kunt de beker vullen met wat feestspekkies maar er wordt ook vaak voor gekozen om er lekker vers fruit in te doen. Het wordt dan een gezonde traktatie.  Deze traktatie wordt verpakt in een blokbodem zakje, waardoor de traktatiebeker beter blijft staan bij het uitdelen in de klas of groep. Vaak wordt er dan ook een leuke wenssticker " Hoera 3 jaar" bij besteld, wat je traktatie dan nog feestelijker maakt!

TIP: Wees bescheiden en maak van je traktatie geen groots "feestpakket". Het is voor ouders en kindjes die dit zich niet kunnen veroorloven uit financieel oogpunt vaak confronterend. Ook is het vaak niet gewenst op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. 

Traktatie 4 jaar/traktatie groep 1 traktatie inspiratie 4 jaar

Als je je 4e verjaardag mag gaan vieren is dan net even wat specialer dan 3 jaar. Je neemt afscheid van de Peuterspeelzaal of afscheid van het kinderdagverblijf.
Je kunt daar je traktatie op aanpassen door er een afscheidstraktatie van te maken. Een veel gekozen traktatie is dan wel de zwaai handjes trakatie of een klaperhand traktatie. Deze kun je leuk verpakken en versieren met vrolijke lintjes en er een trakatie labeltje Bye Bye Zwaai Zwaai aan hangen. Hartstikke leuk om uit te delen maar ook heel erg leuk om te krijgen!  Je kunt natuurlijk ook de "ik ga uitvliegen"-traktatie kiezen, dan zit je zeker helemaal goed. Voor een afscheidstraktatie hebben we leuke wensstickers in het assortiment met de teksten " ik zwaai gedag omdat ik naar de basisschool mag" of Aju Paraplu, ik ga naar de basisschool. Leuke traktaties hoeven niet perse duur of ingewikkeld te zijn om te maken.

Traktaties 5 jaar/traktatie groep 2  

Misschien ga je voor je zoon of dochter het allereerste kinderfeestje vieren en kies je voor een bepaald thema. Frozen, Paw Patrol, Piraten of misschien wel een Cars feestje, je kunt daar je traktatie op aanpassen. Voor kinderen in groep 2 wordt het alweer wat makkelijker om een traktatie te vinden. Kleuren en knutselen is een leuke bezigheid en dus kan je daar je traktatie op afstemmen. De traktaties die wij hebben met de kleurboekjes met bijpassende potloodjes zijn heel erg geschikt voor deze leeftijd. We hebben ze in Dino, Prinsessen, Zeemeermin en Boerderij diertjes thema.  

Gezond trakteren 

Op veel scholen en kinderdagverblijven wordt trakteren op iets gezonds erg gestimuleerd en op sommige scholen is het uitdelen van chips en snoep niet toegestaan. Uiteraard wil iedere ouder dan zijn kind zo gezond mogelijk eet en we weten allemaal dat teveel suikers niet goed zijn. Maarja, je kind is ook maar 1x per jaar jarig en dan is het niet altijd even feestjelijk om met een mand met appels de klas rond te gaan. Daarom hebben wij voor een aantal traktaties die je zelf kunt maken en waarvan je de inhoud zelf kunt bepalen. Bijvoordeeld de drinkbekers met een blokbodemzakje kun je goed voor traktaties gebruiken. De prinssessen traktatie of Jungle traktatie, deze bekers kun je vullen met spekkies maar als je voor een gezonde variant kiest, dan kun je deze vullen met druifjes of ander lekker vers fruit. Dan heb je toch een hartstikke leuke traktatie en is ook nog eens erg gezond.

Op zoek naar een origineel traktatie idee?

Wij kunnen. je helpen om een originele traktatie samen te stellen. Wie weet heb je zelf al iets leuks gezien op onze website maar wil je deze aanpassen? Dat kan allemaal. Stel je vraag via het contact formulier en wij helpen je op weg!

Traktatie idee - idee voor traktatie - idee traktatie - traktatie idee 1 jaar - traktatie idee 1 jaar - traktatie idee 3 jaar - traktatie idee 4 jaar - traktatie idee 5 jaar - traktatie idee 6 jaar - traktatie idee 7 jaar - idee traktatie kinderdagverblijf -  idee kindertraktatie - traktatie idee 8 jaar - traktatie idee 9 jaar - suggesties voor trakteren - inspiratie voor traktatie - traktatievoorbeelden 
 

© 2013 - 2024 i-Presents voor je kinderfeestje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel