Het verhaal achter i-Presents

Wil je weten van wie je dat leuke pakketje ontvangen hebt en wat daar het persoonlijke verhaal achter is? Lees maar even mee!
 

Hoi! Mijn naam is Ina, geboren in 1966, sterrenbeeld schorpioen, getrouwd  en moeder van 2 lieve kinderen. Met heel veel plezier run ik mijn mooie webshop. 

In 2010 heb ik de stap genomen om deze webshop op te starten. Maar dat was niet van de een op de andere dag.

In januari 2005 is mijn vader overleden. Deze droevige gebeurtenis in mijn leven heeft mij aan het denken gezet wat nu echt belangrijk is in het leven. Ik had het totaal niet meer naar mijn zin bij mijn huidige werkgever en net een 2e kindje gekregen. Het besef wat je leuk vindt in het leven en wat niet, gaf mij het nodige om te overdenken.  Mijn baan als secretaresse heb ik (na 18 jaar) opgezegd en ben met frisse moed in het vak “webdesign” gedoken. Dit leek me erg leuk (en dat was het ook) en al gauw kwam ik erachter dat een “webwinkel” me ook enorm aansprak. Ik ben toen bij iemand langs geweest die al een webshop runde. Ik was direct enorm enthousiast. Wat zeker meespeelde was dat ik lekker thuis alles kon doen en zelf mijn eigen tijd kon bepalen. De combinatie werk-kinderen was perfect.

In deze periode (mijn kinderen waren toen nog erg klein) stond ik op het schoolplein te wachten toen ik een paar moeders aanhoorde die het zo ontzettend lastig vonden om iets te verzinnen om te trakteren... Een mooi idee wat ik maar eens moest gaan uitdenken.  "Niet creatieve en hardwerkende moeders, dat was de doelgroep waar ik me op moest gaan richten, ik ga een webshop beginnen in traktaties. Een gat in de markt, want op internet waren er in 2010  nog nauwelijks dergelijke webshops te vinden. Dat is vandaag de dag wel anders. De concurrentie is enorm geworden en allemaal doen ze elkaar na.

Met een mini budget ben ik begonnen en kocht 24 potloodjes, 36 bellenblaasjes, wat gummetjes, wat kleine zakjes en een paar rolletjes lint. 4 februari 2010 ging ik online en de bestellingen kwamen diezelfde dag al binnen en meer dan ik ooit had kunnen dromen. Dat gaf ruimte om het assortiment steeds verder uit te breiden. En zo geschiedde. In 2015 is de Belgische variant van i-Presents van start gegaan en inmiddels zijn we al ruim 25.000 bestellingen verder.

In de aanloop naar een nieuw decennium had ik het inmiddels zo ontzettend druk dat het zijn tol ging eisen. Te druk, te weinig tijd en veel te veel bestellingen. Aan de ene kant is dat super, maar aan de andere kant had ik prive echt nergens tijd meer voor. Dit heeft mij doen besluiten om het kant en klaar maken van traktaties te stoppen en de traktaties als doe-het-zelf pakketje aan te bieden. En dat was een goede beslissing. 

Het besluit om het assortiment feestartikelen flink uit te breiden was ook een voltreffer. Het werd 2020 en de website kreeg bij het 10-jarig jubileum een upgrade en is helemaal gerestyled. Dat was best een spannende tijd want 
op het moment dat de nieuwe website online ging kwam ook Corona Nederland binnen. Ik had veel geïnvesteerd in uitbreiding van het assortiment en dus moest er een grotere opslaguimte komen om alle artikelen overzichtelijk te kunnen opbergen. Dat is allemaal goed gelukt.

Tot vandaag de dag ben ik enorm dankbaar dat het allemaal zo goed heeft uitgepakt. Elke bestelling die binnenkomt is voor mij weer een feestje en het geeft zoveel voldoening om dit elke dag weer te mogen doen. En ook de mooie review-score zorgt ervoor dat ik tot vandaag de dag nog steeds de trotse eigenaresse  ben van i-Presents! 
 

Ina

 

 

 

 

 

 linkpartners

© 2013 - 2024 i-Presents voor je kinderfeestje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel