Het organiseren van
een geslaagd kinderfeestje thuis

Feestversiering kinderverjaardag

Ben je op zoek naar geweldige feestartikelen voor kinderfeestjes? Wij bieden een breed scala aan feestartikelen die perfect zijn voor verschillende thema's. Of je nu een boerderij-, jungle-, dinosaurus-, Pokemon-, voetbal-, paarden- of Unicornthema wenst, wij hebben alles wat je nodig hebt om het feestje van een kind onvergetelijk te maken.

Een kinderjaardagsfeestje thuis vieren

Het is altijd reuze gezellig als je je kinderfeestje thuis gaat vieren. Zo kun je vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om op een kinderfeestje om leke aktiviteiten te doen en om samen lekker te etenen te drinken. Bij aktiviteiten kun je denken aan knutselen of spelletjes doen en voor oudere kinderen is een slaapfeestje of een game feest erg populair.

We hebben voor jou een duidelijk stappenplan gemaakt om van jouw kinderfeestje een geslaagd kinderfeestje te maken. Vanaf het uitnodigen van vriendjes en vriendinnetjes tot het versieren en decoreren ervan.


Stap 1: Uitnodigingen versturen

Het organiseren van een kinderfeestje kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding kan het een onvergetelijke ervaring worden voor zowel het jarige kind als de gasten. Een belangrijke eerste stap in het planningsproces is het versturen van uitnodigingen. Hieronder vind je een stappenplan om jou te helpen bij het maken en versturen van de perfecte uitnodigingen.

Hoeveel kinderen nodig je je uit?
Dit kan soms een lastige vraag zijn, want als je kind veel vriendjes en vriendinnetjes heeft kan het aantal kinderen erg uit de hand lopen. Een vuistregel die vaak gehanteerd wordt is " de leeftijd = aantal kinderen". Uiteraard hoef je deze vuistregel niet aan te houden maar kan dienen als advies.

Thema  kinderfeestje kiezen 
Bedenk samen met je kind een leuk thema voor het feestje. Dit thema zal dienen als inspiratie voor de uitnodigingen en alle andere aspecten van het feest. Denk bijvoorbeeld aan dino'sjungle, prinsessenpiratenvoetbal of gaming.  Wil je nog meer ideeen, kijk dan eens op onze pagina Kinderfeestjes op thema.

Welk thema is leuk voor een meisjes verjaardag
De volgende thema feestjes zijn erg leuk voor een verjaardag van een meisje:

Boerderij kinderfeestje
Frozen Kinderfeestje - kinderfeestje 5 jaar kinderfeestje 4 jaar 
LOL Kinderfeestje - kinderfeestje 6 jaar kinderfeestje 7 jaar
Unicorn Kinderfeestje Kinderfeestje 3 jaar kinderfeestje 9 jaar
Knutselen met Jill Kinderfeestje kinderfeestje 10 jaar kinderfeestje 11 jaar
Paarden Kinderfeestje
Peppa Pig Kinderfeestje
Prinsessen Kinderfeestje
Zeemeermin Kinderfeestje


Welk thema is leuk voor een verjaardag van een jongen?
Onderstaande thema's worden vaak gekozen voor een jongens verjaardag:

Boerderij kinderfeestje
Cars Kinderfeestje
Dino Kinderfeestje
Forntnite Kinderfeestje
Gaming feest
Jungle Kinderfeestje
On the Road Kinderfeestje
Op de Bouwplaats feestje
Paw Patrol Kinderfeestje
Piraten Kinderfeestje
Pokemon Kinderfeestje
Super Helden Kinderfeestje
Super Mario Kinderfeestje
Voetbal Kinderfeestje

Dit zijn voorbeelden, je kunt natuurlijk ook een ander thema kiezen. Ons aanbod voor een kinderverjaardag beschikt over nog veel meer thema's. Je kunt ze allemaal rustig bekijken. Wij hebben alles in huis om een kinderverjaardag op een onvergetelijke manier te vieren. 

Schrijf de uitnodigingen
Je kunt bij i-Presents kant-en-klare uitnodigingen bestellen. Zorg ervoor dat er in je uitnodiging duidelijk vermeldt wanneer en waar het feestje plaatsvindt. Ook je   contactgegevens zijn belangrijk, zoals je adres en je telefoonnummer. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan weten de ouders van de kindjes jou te bereiken.. 

Personaliseer de uitnodiging 
Maak de uitnodiging extra speciaal door deze te personaliseren met details die passen bij het thema van het feestje. Voeg bijvoorbeeld afbeeldingen toe die verwijzen naar piraten of prinsessen, of gebruik speciale lettertypes die passen bij een bepaald thema.

Verstuur de uitnodigingen of deel ze uit na schooltijd.
Nu je mooie uitnodigingen hebt gemaakt, is het tijd om ze te verspreiden. Zorg ervoor dat je de uitnodigingen ruim op tijd verstuurt, zodat de gasten genoeg tijd hebben om te reageren en hun aanwezigheid kunnen bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om de uitnodigingen persoonlijk af te geven of per post te versturen. Wij raden aan om uitnodigingen niet op school uit te delen, want voor kindjes die niet uitgenodigd worden is dat soms erg zuur.

Follow-up 
Houd na het versturen van de uitnodigingen goed bij wie er heeft gereageerd en wie niet. Maak eventueel een lijstje zodat je niemand vergeet. Stuur indien nodig een herinnering  naar de gasten die nog niet hebben gereageerd. Het versturen van uitnodigingen is een belangrijke eerste stap in het organiseren van een kinderfeestje. Door deze stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat iedereen op tijd op de hoogte is van het feestje van jouw kind.

Stap 2: Versieringen voor een kinderfeestje

Feestversieringen en decoraties 
Bij het organiseren van een kinderfeestje is het creëren van een feestelijke sfeer essentieel. Versieringen spelen hierbij een belangrijke rol. Met de juiste decoraties zoals vlaggenlijnen, papieren waaiers, ballonnenbogen en leeftijd versiering kun je de ruimte omtoveren tot een magische plek waar de kinderen zich helemaal in kunnen onderdompelen in het feestplezier. Hieronder volgt een stappenplan voor het kiezen en aanbrengen van de perfecte versieringen. Op onze speciale pagina Feestversiering kunt u alle soorten feestdecoratie vinden.

Kies een thema voor een kinderfeestje
Net zoals bij de uitnodigingen, is het leuk om ook voor de versieringen een thema te kiezen dat past bij het feestje. Denk hierbij aan favoriete karakters, kleuren of activiteiten van jouw kind. Een thema geeft richting aan je keuzes en zorgt voor samenhangende versieringen. Op onze pagina Kinderfeestjes op thema kun je heel veel leuke thema's vinden.

Bepaal waar je gaat versieren 
Beslis welke ruimtes je wilt versieren tijdens het feestje. De meeste ouders kiezen ervoor om de woonkamer en/of tuin te decoreren, maar er zijn talloze mogelijkheden afhankelijk van jouw situatie en voorkeur.

Maak een boodschappenlijstje voor alle feestbenodigdheden
Bedenk welke versieringen je nodig hebt en maak hiervoor een soort boodschappenlijstje. Denk aan slingersballonnentafelkledenservettenbordjes en bekertjes in bijpassende kleuren of met afbeeldingen die passen bij het gekozen thema.

Lekker shoppen bij i-Presents!
Ga op zoek naar de benodigde versieringen. Je kunt bij ons alles bestellen. Kun je het niet vinden, mail of app ons gerust. Vergeet ook niet om eventuele accessoires zoals vlaggetjeshangdecoraties of ballonnenbogen te overwegen.

Versieren maar! 
Tijd om aan de slag te gaan! Begin met het ophangen van de slingers en ballonnen om een levendige en feestelijke sfeer te creëren. Versier de tafel met het passende tafelkleed, kleurrijke servetten en bijpassende bordjes en bekertjes.  Voeg eventueel nog extra decoraties toe, zoals tafelconfetti en leuke houten vorkjes en lepeltjes. Het ophangen van mooie papieren waaiers maakt het ook heel speciaal. Uiteraard mag de cijferballon in de desbetreffende leeftijd absoluut niet ontbreken!

Betrek je kind erbij 
Laat je kind meehelpen met versieren. Het is leuk voor hen om betrokken te zijn bij het proces en hierdoor voelen zij zich nog specialer op hun eigen feestje. Met behulp van dit stappenplan zorg je voor een prachtige feestelijke sfeer waarin zowel jarige job als zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes kunnen genieten van een onvergetelijk kinderfeestje.

Als je vriendjes en vriendinnetjes allemaal gearriveerd zijn, wordt er uiteraard eerst gezongen en een taart met kaarsjes uitgeblazen. Dit is toch wel een belangrijke ceremonie bij ieder verjaardagsfeestje. Daarom kunt u bij i-Presents kiezen uit een ruim assortiment leuke verjaardagstaart versiering. Kijk maar eens op de taartversieringen-pagina;

Stap 3: Kinderfeestje ideeën

Kinderfeestje ideeën 
Het organiseren van een kinderfeestje kan soms overweldigend zijn, vooral als je op zoek bent naar originele en leuke ideeën. Gelukkig zijn er talloze thema's en activiteiten om uit te kiezen, zodat je het perfecte feestje kunt creëren voor jouw jarige job of jarige jet. Hieronder vind je enkele creatieve ideeën om je inspiratie te geven.

Superheldenfeest
Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete superhelden en organiseer verschillende spelletjes waarbij zij hun superkrachten kunnen gebruiken. Denk aan een superheldentraining, een speurtocht naar gestolen schatten of een 'redden van de stad'-missie.

Prinsessenfeest
Voor de kleine prinsesjes kun je een betoverend prinsessenfeest organiseren. Laat ze zich verkleden in mooie jurken, organiseer een modeshow en houd een theekransje met kleine gebakjes en roze limonade. Vergeet niet om magische activiteiten zoals het versieren van tiara's toe te voegen!

Avonturenfeest
Neem de kinderen mee op avontuur met bijvoorbeeld een dino, piraten- of junglethema. Verstop schatten in de tuin voor een spannende speurtocht met een Pokemon-thema of laat ze hindernissen parcours voltooien en zorg ervoor dat alle stoere avonturiers beloond worden met leuke prijsjes. Je kunt bij onze rubriek Uitdeel cadeautjes leuke kleine cadeautjes vinden om als prijsje weg te geven.

Knutsel- of bakfeest 
Als jouw jarige jet of job creatief is, kun je een knutsel- of bakfeest organiseren. Laat de kinderen hun eigen kunstwerken maken zoals armbandjes, schilderijtjes of knutselwerkjes. Of maak ze samen met de kinderen heerlijke cupcakes, koekjes of pizza's.  

Film avond of gaming feestje 
Voor de wat oudere kinderen is het organiseren van een gezellige filmavond  of gaming feest een veel gedane optie.  Zorg hierbij voor comfortabele kussens en dekens op de grond. Serveer popcorn en andere lekkernijen terwijl de kinderen genieten van hun favoriete films. of het perfecte game om te spelen. Onthoud dat het belangrijk is om het feestje af te stemmen op de interesses en leeftijd van jouw kind. Luister naar hun wensen en laat ze meedenken over het thema of de activiteiten die zij leuk vinden.

Stap 4: het feestje is ten einde 

Laat je feestje niet te lang duren
Een belangrijk gegeven is dat je je kinderfeestje niet te lang laat duren. Verveling of vermoeidheid van kinderen kan op de loer liggen en dat zal alle feestvreugde teniet doen.

En dan neemt iedereen afscheid
Is je feestje afgelopen, dan is het erg leuk om de vriendjes en vriendinnetjes een kleinigheidje mee naar huis te geven. Hiervoor worden de uitdeelzakjes of uitdeeltasjes gebruikt. Deze kun je vullen met wat lekkere snoepjes en wat leuke kleine uitdeelcadeatjes met het thema van jouw verjaardagsfeestje. We hebben een speciale pagina met uitdeelzakjes waar jij zeker zult slagen.
 

 

 

 

© 2013 - 2024 i-Presents voor je kinderfeestje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel